Oldalak

2011. január 24., hétfő

tudom...

Hogy már megint eltűntem a Föld színéről, és az olvasótáborom is el fog veszni, elnézéseteket kérem!

Hogy miért nem jelentettem eddig, annak egészen egyszerű az oka: be vagyok fordulva, amin igyekszem nagyon nagy erőbefektetésekkel változtatni. Nincs kedvem kimozdulni, állandóan aludnék, és tömöm magamba a csokoládét- ilyen már nagyon rég volt. Ebből érzem, hogy nem vagyok igazán jó formában. És erre még tényleg rájön ez a szutyok idő...
A bennem lévő változások mintha megindulni látszanának, a környezetemé döntésemre nem fognak. Sok huzavona, mérlegelés után döntöttem, a mellett, hogy nem költözöm. Azt hiszem erősen befolyásolta a döntésem az, hogy most ilyen nyomott vagyok. Szeretem ezt a lakást, a többieket meg megpróbálom tényleg nem figyelembe venni, sőőt.

A suliban sem változott semmi: néha ne tudom, ha nem nézelődnék annyit és bukkannék rá olyan dolgokra, hogy be vagyok osztva bizonyos osztályokhoz segíteni, akkor mégis hogyan jutna tudtomra az info?!
A múlt heti Koch és Back AG borzalmas volt, de valami iszonyúan. Palacsintát sütöttünk: az én csoportomban volt Süleyman és egyik testvére, akik nem bírnak kivárni semmit, és kapkodnak (ez igen jó, főleg, hogy forró olajjal dolgozunk...) és nem tudok elmondani, befejezni egy mondatot úgy, hogy ne szóljanak bele. Mert hát mire eszembe jut végre, hogy mondjuk azt, hogy megfordítjuk a palacsintát (nem drehen, ahogy én gondoltam, hanem wenden), azt képtelenek kivárni. Mindemellett ki-be rohangáltak a konyhából, nem értem, hogy miért és egyáltalán, és a palacsintasütő is szar volt, na szóval ez úgy zusammen betett nekem. Nem tudom, mit alkotunk majd most csütörtökön, de már most "várom".

A belvárosban, mióta visszajöttem, nem voltam :S elég nyomi vagyok... tudom.

Ma Marionéktól kapott hamit vacsiztam, ezt:

A végére egész finom lett, az elején csak a kömény ízt éreztem: mondanom sem kell egyik "kedvencem" :)

Igyekszem érdekesebb dolgokat csinálni és azt még érdekesebben megírni, de hogy más is esélyes legyen a blog-Pulitzerre, kellenek ilyen bejegyzések is ;) :)

2011. január 18., kedd

Változások

Ma egészen érdekesen alakult a napom, pedig nem ígérkezett túl izgalmasnak. Ugyebár itthon vagyok, már egész jól mozog minden irányba a karom, hátra még nem tudom teljes egészében kinyújtani, de igyekszem. Aki lemaradt volna az infokkal- becsípődött az ideg a al vállamba, aztán már gondolom az izmaim is görcsbe rándultak, mert nagyon fájdalmas volt. Kaptam injekciókat meg gyógyszert, most már tényleg jobb.

Szóval az izgalmak akkor kezdődtek, amikor is Marion bekopogtatott azzal a céllal, hogy nem hosszabbítottuk a szerződést, és hogy akkor most megtesszük. Ciki volt, mert én meg már a költözést fontolgattam, csak addig nem akartam szóba se hozni, míg nem volt tuti. Na a lényeg, nem akartam úgy aláírni bármit is, hogy nem is tuti, hogy maradok. Így színt vallottam: mondtam, hogy lehet, elköltözöm. Annyira nem lepődött meg, gondlom, mivel Katharina legjobb barátnője a lánya, így már hallhatott egy s mást. Kérdezte, hogy azért, mert itt gondok vannak? Én sem lepődtem meg annyira a kérdésén, mivel gondoltam, hogy akkor már ezt is hallhatta. Mondtam, részben. Nem volt kiakadva, és mondtam, hogy persze nem akarok nekik gondot okozni ezzel. mondta, áá, dehogy, és amúgy valószínű, hogy Julia (lányuk) szeretne beköltözni. Oh, ez viszont meglepett. Mondta nekem Marion, hogy akkor viszont nincs a számára Hotel Mama (vagyis külön mosás, külön konyha stb.) Ezen jót nevettem magamban. Mert hogy J. -val pedálozik mindig K., hogy még ő sem takarította ki sose a zuhanyt! :D Na, akkor hajrá! Így valójában rájöttem, irtó jó helyzetbe kerültem ezzel. Mert ha kiköltözöm, már van nekik emberük, ha nem, akkor meg van még fedél a fejem felett, és ők is kapják a pénzt. Mondtam Marionnak, hogy a héten Bescheid sagenelem neki, hogy akkor hogy is lesz tovább. Ma felhívom Ilka kolleginám barátnőjét, mert ő tud 3 helyet is: 1-et Unna központjában (ez lenne a legkirályabb) és 2-őt Holzwickedében, ahonnan viszont közvetlen buszjárat van a sulihoz.

És akkor még két adalék drága lakótrásaimról:

- valamelyiknek sikerült kiégetnie a törölgetőrongyomat úgy, hogy lapgáztűzhelyünk van. Persze, nem szólt róla az illető, mert tegnap vettem észre, h. lyukas

- mentem ma le mosni, és amit hazautam előtt frissen vettem öblítőt, annak a 3/4-e elfogyott (nincs is új véve) és kemény 2 db mosótablettám maradt (ezt se pótolták) Hát ne legyek ideges?!

Remélem mindenkivel a legjobbak történnek. Én vettem most egy négylevelű lóhere magot, és elültettem, hátha segít. :)

2011. január 14., péntek

...

Nos, a lakáskeresésem egyelőre alább hagyott, több okból kifolyólag is. Főleg amiatt, hogy nem találtam megfelelőt, ami a tömegközlekedéshez is közel lenne. Ezek mellett vitáztunk itthon egy jó órát biztos, és most nem is írnék már arról, mi minden merült fel akkor, a lényeg, hogy arra jutottam: felesleges bármivel is érvelnem. Valójában elegem van Katharinából, minden szempontból: megeszi/issza vagy éppen elveszi a dolgaim megkérdezés nélkül, és ha rákérdezek, mert feltűnik, hogy 3 liter vizet nem ihattam egy nap alatt, és felkutatom egy üveg vízért a lakást, hogy biztos én vagyok a hülye, és csak máshová tettem, de nem, és akkor félve rákérdezek, nehogy én legyek a hülye magyar, hogy talán ő vette el, akkor a válasz: ja, igen, majd vesz egyet. Na, ez kiveri a biztosítékot, erősen! Úgyhogy nem mondanám, hogy túl jól érezném most itt magam.

Viszont, apró örömök: kaptam a suliban a budihoz kulcsot! :D Így nem kell más nyakára járnom, ha épp' vécéznem kell. Sőőt, ez a kulcs nyitja a Kunstraum-ot is, ahol a millió papír van ;), és a nyomtatós termet is, na meg az összes osztálytermet. Ezen kívül, úgy tűnik, hogy lesz egy magyar szakköröm, végre. Még semmi nem biztos, de jött csütörtökön egy másodikos kislány, hogy "Frau Molnár, én jelentkeztem ám a szakkörödre!" :) Édes. A gyerekek továbbra is nagyon aranyosak, és feldobják a napjaimat! :) Najó, már amelyik... :)

A kávézóban még nem voltam, de amúgy még Dortmundban sem voltam, mióta visszajöttem. Összeszedem magam azért, hamarost, csak most még nem megy...

Pussz nektek odahaza!

2011. január 12., szerda

Újra kint

Jelentkezem, habár nem történt egyelőre semmi különleges, mondhatom minden változatlan. Ez akár jót is jelenthetne, de inkább felbosszant, főleg, mert az eddig is irtó "makulátlan" otthonunk most már végképp' undorítóan néz ki. Ami nem lenne addig baj, ha ezen rajtam kívül más is változtatni szeretne. De nem így áll a dolog. És ettől rohadt ideges vagyok... Mivel semelyik delikvenssel nem vagyok most már képes emberi hangon beszélni, így levélben közöltem velük, hogy élvezik a mocsokban való éldegélést?! Amire a válasz az volt, hogy amiből ma reggeliztem tányérból, és nem mosogattam el 16h-ig (azaz mostig) rátette (sejtem Katharina) ezt a cetlit, gondolom jelezni akarta, hogy én mit "pofázom". Nem mintha (számomra) egyenértékű lenne a reggeli mosatlan a 3 hete ki nem vitt szemétdombbal, mocskos-foltos asztallal és az összecsinált WC-vel.
És a közlekedésből is elegem lett, méghozzá már hétfőn! :) Állunk reggel az emberekkel a buszmegállóban, jön a busz, de nem áll meg, hanem továbbhajt. Majd rá jó 10 percre (így eleve lekéstem a vonatcsatlakozást) jön egy szintén 439-es, de E busz (Ersatzwagen). Erre feltömörültünk, ez is igénybe vett vagy 5 percet, míg bepaszírozta oda magát az a sok ember. Na aztán, egy megállóval az előtt, ahol nekem kéne leszállnom, elkanyarodott egy tök más irányba a busz. Mert ez, mint így utóbb kiderült, a sulisoknak jött pótbuszként. Fasza, mi? De a normális meg meg sem állt... Úh. ez a két dolog rávitt arra, hogy nézegettem lakásügyben olyanokat, ahonnan átszállás nélkül is meg tudom közelíteni a sulit és ha megfizethető, ne is legyen lakótárs! Persze, ha lakótársas az is, arra nem tudok oly nagy mérget venni, hogy ők sem dzsuvásak.
Ez a roppant jó, depresszív hangulatom a mai magyar órámra is kihatott: sorba ültettem le a gyerekeket, mert nem tudtak viselkedni tánc közben, amit előtte persze vagy 2-szer elmondtam, hogy ha nem figyelnek és őrültek, akkor vége. Bazi kemény vagyok. :) Utána meg kaptak túró rudit, de csak azért, mert ma fog lejárni a szavatosságuk :D
No, hát hirtelen ennyi. A bejegyzést pár háztartási gyöngyszemmel tarkítanám. CSAK erősidegzetűeknek ajánlott!





 A felső polc kivételével az mind szemét.

Sajnos visszatükröződik, de kb. mintha zsírt kentek volna végig rajta.